Göz estetiğini bozan faktörler nelerdir?
Aslında gözün estetiğini bozan 4 temel sebep vardır :
• Kişinin yapısal olarak tabir ettiğimiz aileden kaynaklı göz kapağı ve gözün alt deformasyonu.
• Çevresel sebepler: Kullanılan madde ve sigara tüketimi, uyku düzensizliği.
• Genellikle de yaşlanma ile birlikte oluşur. Göz kapağı gevşer ve ikinci bir katman oluşturmaya başlar.
Göz estetiği ameliyatı ne zaman yapılmalıdır?
Üst göz kapağında sarkma, fazlalık, gözlerde ağırlık, yorgunluk, üzgün ve olduğundan yaşlı gözüken kişiler estetik yapısı tehlikede ise göz estetiği ameliyatı düşünülebilir.
Gözaltı Torbaları
İlerleyen yaş ve genetik nedenlerden dolayı bazı kişilerde gözaltı torbaları oluşur. Bu durum gözlerinizin etrafını çevreleyen kaslardaki gevşeme nedeniyle yağ tabakasının fıtıklaşmasıdır.
Göz torbalarının alınması çok sık yapılan yanlış bir tedavi yöntemidir. Torbaları almak için oradaki yağ dokusunun azaltılması ciddi göz problemlerine neden olur. Yağı çıkartmak yerine yağın olması gerektiği yere iadesini yapmak gerekir.
Yaşa Bağlı Gözkapağı Değişiklikleri
Yaşlanma ile kaş ve göz kapaklarında düşme, alt göz kapağında içe veya dışa dönme, göz çevresinde torbalanmalar veya çöküklükler ile kırışıklıklar oluşur. Bu değişiklikler sadece yaşlanma ile değil, daha genç olan kişilerde de ailesel olarak da görülebilmektedir. Kapak çevresindeki değişiklikler kişiye mutsuz, yorgun ve uykulu bir görünüm verir. Problemin çeşidine göre tedavi şekli belirlenir.
Kadınlarda göz kapağı deformasyonu erken mi başlar?
Kadınların cildi erkeklere nazaran daha ince ve hassastır bu sebeple göz kapağında deformasyonu erken yaşlarda başlar. Kadınlar daha duygusal olduklarından sık sık ağlama eğilimlerinden dolayı göz kapağı erken yaşlarda deforme olur.
Göz kapakları ne tür sorunlara yol açar?
Üst göz kapağımız özellikle göz bebeğimizi kapatacak şekilde sarkması veya düşmesi göz sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Baş ağrısı, gözde ağırlaşma ve görme problemlerine yol açabilir.
Göz kapağı ameliyatı göz sağlığını etkiler mi?
Hayır, tam aksine göz kapağı ameliyatı sayesinde kırma kusurunu etkileyen göz çevresindeki etkilerini azaltan bir rol üstlenir.
Göz estetiği ameliyatında dikiş izi kalır mı?
Çok ince dikiş iplerin kullanıldığından fark edilemeyecek şekilde dikişler atılır. Dikiş izleri belli olmaz ve zamanla ten rengini almaya başlar.
GÖZYAŞI SİSTEMİ HASTALIKLARI
• Göz kuruluğu
• Gözyaşı kanalı tıkanıklıkları
• Gözyaşı bezi tümörleri
• Göz yaşarması
• Gözyaşı yolları yaralanmaları
Göz kuruluğu
Göz kuruluğu, gözyaşı yetersizliğinin şiddetine göre değişen belirtiler vermektedir. Bunlar zaman zaman ortaya çıkan hafif yanma, sulanma ve kızarıklık gibi ufak tefek şikayetlerden başlayarak görme ve yaşam kalitesini ciddi derecede bozacak kadar ağır olabilir. Tedavide hafif vakalarda eksiği yerine koyma prensibine göre, suni gözyaşı damlaları kullanılır. Ağır göz kuruluğu daha farklı ve ciddi tedaviler gerektirmektedir.
Göz yaşarması
Göz yaşarması, ya gözyaşı üretiminin fazlalığından ya da boşaltımının yavaşlaması veya durmasından kaynaklanır. Gözyaşı üretiminin artışı çeşitli sebeplerle ortaya çıkar. Örneğin; göze kaçan bir yabancı cisim, enfeksiyon, allerjik hastalıklar vs. Etken ortadan kalktığında yaşarma da kaybolacaktır.
Gözyaşı kanalı tıkanıklıkları
Doğuştan olmayan gözyaşı kanalı tıkanıklığının çoğunlukla sebebi belli değildir. Tıkanıklığın yeri, gözyaşı kesesi ile kanalın birleşim yerindedir. Kadınlarda daha sık görülmektedir. Tedavi cerrahidir.
Gözyaşı boşaltım yolları doğumdan sonra da gelişmeye devam eder. Bebeklerin bir kısmında doğumdan sonra kanalın gelişimi tamamlanamadığında gözde sulanma, çapaklanma gibi belirtilerle görülebilir. Hastanın durumuna göre farklı tedaviler gerekmektedir.
Gözyaşı bezi tümörleri
Yetişkinlerde daha sık görülür. Tedavisi tümörün cinsine göre değişmektedir.
Bilimsel literatürlerden derlenerek doktorlarımız tarafından bilgi amaçlı hazırlanmıştır.